Herbst rally 2024

O minulém víkendu se kousek za hranicemi náš rallyový tým Duck Racing účastnil rakouské Herbst rally v okolí Dobersbergu. Tento závod byl premiérovým zahraničním startem pro Petra Kačírka juniora, klasicky navigovaného Petrem Černohorským s Peugeotem 208 R2. Druhou posádku zde tvořili Jan Černý s Ondřejem Krajčou s Fordem Fiesta Rally3.

Herbst rally je jednodenní soutěž rakouského mistrovství, tedy v pátek na posádky čekaly seznamovací jízdy a na tým technické přejímky. V sobotu byly na harmonogramu v první sekci 2 rychlostní zkoušky, kdy se částečně odjela jen první RZ. Poté byly posádky svolány do přeskupení kvůli nehodě posádky Šimík Filip – Šimík Marek, kdy posádka musela být převezena do nemocnice. Zranění naštěstí nebyla tak vážná, jak se zprvu zdálo, a závod mohl pokračovat. Tedy druhou sekcí teprve závod v podstatě začal. Honza s Ondrou svými výkony ve své třídě RC3 neměli konkurenci a ještě za sebou nechávali hodně soupeřů v silnějších vozech. Péťa s Petrem předváděli výborný výkon a v rámci silně nabité třídy RC4 byly na 7. místě. Po dopolední nepřízni počasí, kdy mrholilo, nasbíral Péťa cenné zkušenosti na mokrých pneumatikách. Odpolední sekce byly opět vždy po dvou rychlostních zkouškách, tentokrát už na slickách, tedy suchých pneu. Zde mohl Péťa ukázat své nabité znalosti ze sezóny a na šesté RZ zajeli s Petrem druhý čas ve třídě. Postupně tedy stoupali výsledky vzhůru a celkově to znamenalo 42. místo a 5. místo ve třídě. Honza s Ondrou zajížděli naprosto vyrovnané výkony a skončili na 5. místě absolutně a zvítězili ve třídě RC3.

Děkujeme všem partnerům, bez jejich podpory by nebyla účast možná. Tento týden startuje Mistrovství světa WRC, kde nás bude Péťa s Petrem reprezentovat coby poslední předjezdec před vozy klasifikace WRC a se startovním číslem 39 se představí Honza s Ondrou. Budeme se těšit na viděnou třeba na slavnostním startu u Pražského hradu nebo podél tratí.